2010 m. lapkričio 19 d., penktadienis

Faršo - bulvių apkepas

Kadangi mano fantazija virtuvėje labai labai ribota, tenka ieškoti receptų pietums interneto platybėse. Taip nutiko ir tuomet, kai atsibodo kotletai, šniceliai, maltinukai, o faršas laukė būti sunaudotas.... Taigi SM platybėse radau šį gėrį, tik šiek tiek modifikavau. Labai paprastai pagaminamas ir be galo skanus :)

IMG_3714

apk

Šiam skanėstui sukurpti Jums reikės:

virtų bulvių
faršo
sūrio
sviesto
česnako


Supjaustome virtas bulves kaip tik norime. Aš pjausčiau riekelėmis. Jomis išklojame indo dugną. Ant bulvių barstome sutarkuotą sūrį, nepagailim :)  Ant sūrio dedame jau paruošto faršo sluoksnį, tada vėl barstome sūriu, o ant sūrio vėl virtos pjaustytos bulvės.  Išsukame sviestą su traiškytais česnakais ir aptepame bulvių sluoksnį.  Šaunam į orkaitę ir laukiam :) Valgom su salotom ar kefyru.

Aš kadangi turiu fobiją, kad kepamas patiekalas sudegs ir neiškeps, tai apdengiau folija ir kepiau apie 45 min., turbūt tatai priklauso nuo faršo sluoksnio, manasis buvo gal 1 cm storio.  

Šį gėrį kepiau formoje su nuimamais šonais, tai kartu gavau darbo iššveisti orkaitę nuo sudegusio išvarvėjusio sūrio-riebalų mišinio  :)

2 komentarai:

  1. atrodo apetitnai :)
    tik tokiai kaip man trūksta proporcijų, kiek ko dėjai :P

    AtsakytiPanaikinti
  2. V, labai sunku pasakyt ... Priklauso nuo to, koks indas, kiek žmonių valgys :) mums dviems reikėjo gal 10 bulvių, kokių 500 g faršo, o sūrio tai nepasakysiu tikrai :) Česnako poros skiltelių, sviesto 2 šaukštų :) Manau proporcijos nėra labai svarbios, nes bulvių sluoksnis gali būti ir storesnis, faršo irgi, sūrio kuo daugiau, tuo skaniau :D

    AtsakytiPanaikinti