Kadangi tešlą dariau iš dviejų receptų, tai turėjau šiek tiek vargo, todėl dedu vieną receptą, kuris man atrodo tiksliausias :)
Tešlai:
250 g varškės
150 g sviesto
1 a. š.kepimo miltelių
0,5 a. š. cukraus
1 kiaušinis
1,5 stiklinės miltų
250 g varškės
150 g sviesto
1 a. š.kepimo miltelių
0,5 a. š. cukraus
1 kiaušinis
1,5 stiklinės miltų
Jei susiruošite gaminti chačiapuri ir pritrūksit kokio ingriediento tešlai, paieškokite internete - yra įvairių tešlos variantų.
Įdarui:
sūris, kokį mėgstate, aš dėjau fermetinį (~200 g) ir mozarelos (du pakelius)
2 kiaušiniai
1 v. š. grietinės
3 skiltelės česnako (kitą kartą dėsiu daugiau)
įbėriau džiovintų petražolių (nebūtina)
Suspaudžiam kraštelius kaip koldūnui ir šiek tiek su rankom suplojam, kad sūris pasiskirstytų.
Man gavosi 7 blynai, privalgiau nuo 2 :) Galima daryti ir kitaip - iškočioti didelį blyną, jį tiesti į indą, sudėti įdarą ir ant viršaus vėl dėti iškočiotą blyną, kraštelius suspaudžiant.
noooooriu
AtsakytiPanaikintiatrodo laaabai skaniai, norėčiau. Pilvas pamatęs pradėjo maršus grot :D
AtsakytiPanaikintiprašom į svečius, prikepsiu :P
AtsakytiPanaikintitai gal tu į svečius ir su lauknešėliu :D
AtsakytiPanaikinti