2010 m. lapkričio 25 d., ketvirtadienis

Chačiapuri

Radau šį receptą SM, visos labai gyrė, todėl nusprendžiau pabandyti ir aš :) Nors labai nemėgstu darbo su kočėlu, bet buvo verta. Net MB prašė dar ir dar, o tai tvirčiausias įrodymas, kad buvo labai skanu :)
Kadangi tešlą dariau iš dviejų receptų, tai turėjau šiek tiek vargo, todėl dedu vieną receptą, kuris man atrodo tiksliausias :)

IMG_3827

Tešlai:
250 g varškės
150 g sviesto
1 a. š.kepimo miltelių
0,5 a. š.  cukraus
1 kiaušinis
1,5 stiklinės miltų

 Jei susiruošite gaminti chačiapuri ir pritrūksit kokio ingriediento tešlai, paieškokite internete - yra įvairių tešlos variantų.

Įdarui:
sūris, kokį mėgstate,  aš dėjau fermetinį (~200 g) ir mozarelos (du pakelius)
2 kiaušiniai
1 v. š. grietinės
3 skiltelės česnako (kitą kartą dėsiu daugiau)
įbėriau džiovintų petražolių (nebūtina)


Tešlai gali prireikti daugiau miltų, žodžiu dėkit tol, kol minkoma tešla nebekibs prie rankų. Iškočiojame, su lekšte išspaudžiame blyną, į jį dedame gniūžtę įdaro.
IMG_3819

Suspaudžiam kraštelius kaip koldūnui ir šiek tiek su rankom suplojam, kad sūris pasiskirstytų.

IMG_3820

Man gavosi 7 blynai, privalgiau nuo 2 :) Galima daryti ir kitaip - iškočioti didelį blyną, jį tiesti į indą, sudėti įdarą ir ant viršaus vėl dėti iškočiotą blyną, kraštelius suspaudžiant.

4 komentarai: