2010 m. gruodžio 10 d., penktadienis

Prancūziškas varškės pyragas

Labai labai greit pagaminamas, be proto skanus :) Tik nežinau, kodėl prancūziškas? Gal kas žinote? :)

IMG_3861

Tešlai reikės:

2 stiklinių miltų
0,5 stiklinės cukraus
200 g sviesto
Vanilinio cukraus, pagal skonį (dedu šaukštelį) 


Įdarui: 

0,5 kg varškės
3-4 kiaušiniai
0,5  stiklinės cukraus


Suminkome sutarkuotą sviestą su miltais, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Gaunasi biri tešla.
Sumaišome varškę su cukrumi, kiaušiniais.
Kepimo indą ištepame sviestu, jei nepamirštam (aš visada pamirštu), suberiam pusę tešlos, ant viršaus dedam įdarą ir ant jo - likusią pusę tešlos. Kepam apie valandą 180°  karštyje  Aš kaip visada kepu uždengus folija, baigiant kepti nuimu, kad apskrustų viršus :)

IMG_3875

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą